20 Temmuz 2007 Cuma

DERSİM - KOÇGİRİ -BİNBOĞA HALKI


Haydar Rabatlı


Seçimler yaklaşıyor
Değerli Dersim - Koçgiri- Binboğa halkı,
Elimizi çabuk tutalım, kaderimizin belirleneceği bu seçimler çok önemlidir। BANA NE DEMEYELİM!


Türk elitesi denilen bir avuç oligarşik klik bizim sırtımızdan ayakta, Ona gerekli cevabın verilmesi zamanı işte şimdi geldi. Bana ne demeyelim, gidip oy vereceğimiz CHP, AKP, MHP ve DP veya diğerleri bizim hakkımızı ne kadar savunacak, oyumuz ne olacak; diğer yandan bağımsız adaylara oy vermek meclise kendi istediğin vekili göndermek ve onun seni savunacağını bilmek demektir. O yüzden elimizi vicdanımıza koyup bir kere daha düşünmeliyiz ve kötünün iyisine oy vermemeliyiz hatta kötüye hiç oy vermemeliyiz, objektif düşünüp, doğru insan olduğuna en çok inandığımız Bağımsız Milletvekili adaylarına oy vermeliyiz...
AKP politikalarından "en çok rahatsız olan" kuşkusuz biz DERSİM HALKI ve BİNBOĞA HALKIDIR।

Peki bizler için. AKP'ye karşı alternatifler arasında en güçlüsü CHP gibi sahte bir alternatif var diye hemen onamı oy vereceğiz?
Bu Zazaların Kürt Alevilerin gene yeniden bir tuzağa düşmesi demektir.
Özellikle mahalli temsilciliklerde yöremizden insanlarımızın büyük söz sahibi oluşu bizim bu noktada yeniden bir tuzağa düşme tehlikesi ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.
Aleviler "hayati" bir sorun olarak gördükleri Laiklik konusunda en çok CHP'ye güveniyor, ama bu CHP perde arkasında bizim en büyük düşmanımızdır, laiklik değil, bunlar Şafi ve Sunni İslamın en büyük destekçileridir, DİYANET denilen organizasyonu ayakta tutalar bunlardır.
Solu, solun değerlerini, ilkelerini çoktan terk etmiş, üretmeyen, gerici, parazit Osmanlıcı kodamanlar yönetimi sayesinde de nice nice Tayyip’lerin yolu var.
Bakınız bunlar nerede, " her köye bir cami, her köye bir imam, her okulda zorunlu din dersi", şeklinde pratikleşen bu somut İslama karşı çıkmışlardır?

Bunların tek amacı, hangi yoldan olursa olsun Zaza ve Alevi Kürtlerin baskı altında tutulmasıdır: CHP bunu için vardır ve olacaktır, bu noktadan sonra bunun başka bir fonksiyonu da olmayacaktır, elite tabakasınca bunlara verilen görev de budur।

Dersim, Binboğa, Zazalar ve Alevi Kürtler olarak, Müslümanların ve Askerlerin 170 yıldan beri Anadolu - Mezopotamya halklarına dayattıkları oyunu bozmak için, faşist şovenist dalgaya karşı eşitlik ve özgürlük şıarını yükseltmeli ve kendi bağımsız adaylarımıza oy vermeliyiz। Dersim, Binboğa Zaza Kürt Alevi, demokrat ve ilerici güçler seçimlerin bir yerde güç denemesi olduğunuda unutmadan hareket ederek, seçimlerde aktif rol oynamalı ve güçlerini birleştirerek CHP, DP, AKP ve MHP nin bu alanlardan kovulması için çalışmalıdırlar.

Ne Osmanlıcı Müslüman çetelerin ve askeri darbe şakşakçısı zalimlerin sözcüleri, MHP - CHP... Ne yeşil sermayenin ajanı sahte demokrat, Yavuz Selimci barbar İslamcı AKP... Ne de faşist katil Ağar'ın yalancı partisi DP... Düzen partilerinin soytarılar sirkine karşı, “Oylar bağımsız adaylara” sloganını yükseltimeliyiz.
Bu partiler yıllardır kandırdıkları halkımızdan yine utanmazca, yalanlarla ve rüşvetle oy istiyorlar।

DERSİM-BİNBOĞA HALKI olarak, politika yapma hakkını bu topraklarda temel bir demokratik talep olarak görüyor ve ilk adım olarak eski otonomimizi- DERSİM-KOÇGİRİ -, adımızı geri istiyoruz।

DERSİM-BİNBOĞA HALKI, ALEVİ KÜRT ZAZA olarak bir grup oluşturacak tarzda Meclis'e girmelidir. Bu amaçla bütün Dersim Binboğa halkı bilinçlice kendi adaylarını destekleyerek 80 sene evelki KOÇGİRİ DERSİM OTONOMİSİ için ilk adımlarını atmalıdır.

Hiç yorum yok: